torsdag 9. februar 2012

Besøk av Ulf Myrvold




Bildet hentet herfra.

Onsdag 08.02.12 fikk medieklassen besøk av den kjente fotografen Ulf Myrvold, som er ansatt i
naturredaksjonen i NRK.
Han har blant annet laget en del naturprogrammer, og han står bak filmingen til programmet "Et år i Vassfaret" som gikk på NRK i 2010.


Bilde herfra.

Han startet med å presentere seg, og fortelle om hvordan han hadde kommet dit han han var den dag idag.

Han startet i utgangspunktet med å filme, etter at han hadde sett en del naturprogrammer på
TV'en og blitt inspirert av disse. Han begynte å sette sammen klippa sine, og etterhvert lage noen kortfilmer av naturen og forskjellige dyr som lever i naturen.
Etter en stund begynte han å ta bilder, og jobbe for NRK. Han viste oss de ulike bildene han hadde tatt hjemme hos seg i Lyngdal, og fortalte oss hva han hadde fokusert på. Han fortalte oss også hvordan filmkunnskapene hans hadde påvirket fotoferdighetene hans. Han ble mer bevisst på å ta bilder, pga. filminga. For da trykket han ikke på knappen før han var helt sikker på at bildet var fint.
Med bildene så fortalte han oss hva som var bra, og hva som ikke var fullt så bra. Jeg synes dette var veldig lærerikt, og vet nå bedre hvordan jeg skal ta bedre bilder.
Han fortalte oss om det gylne snitt, og at det var veldig viktig. Han viste oss også noen bilder som ikke var like fullt så bra, hvor bildet kanskje hadde blitt litt forstyrret av andre gjenstander som fikk bildet til å virke rotete.

Etter at han hadde vist oss alle bildene sine, ville han vise oss en naturfilm om "Tusenårstreet - en verden på rot". De hadde brukt flere måneder på å filme dette treet, for å vise alle de forskjellige skapningene som levde i det og treet generelt. Vi fikk vite at flere måneders arbeid, var bare 10 minutters film.

Bilde av "Tusenårstreet" hentet herfra.



1 kommentar:

  1. Et meget godt blogginnlegg som har det meste. Fint at du reflekterer faglig.

    SvarSlett